mr. Mirjam van Baarle-Overes

mr. Mirjam van Baarle-Overes

Mirjam van Baarle

Familierechtadvocaat en scheidingsmediator

Na mijn studie rechten in Rotterdam en een carrière als jurist in het bedrijfsleven, ben ik in 1997 beëdigd als advocaat. In de loop van de jaren heeft mijn praktijk zich ontwikkeld tot een gespecialiseerde familierechtpraktijk. In 2006 ben ik na voltooiing van de specialisatieopleiding familierecht lid geworden van de vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Daarna heb ik nog twee specialisatieopleidingen tot scheidingsmediator afgerond en in 2012 heb ik de training overlegscheidingsadvocaat gevolgd. Sindsdien ben ik ook lid van de Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP).

Lansingerland

In 2013 ben ik teruggekeerd naar de plaats waar ik als advocaat ruim vijftien jaar eerder begonnen was en waar ik ook woon, Lansingerland. Daar is nu mijn eigen kantoor Van Baarle-Overes Familierecht gevestigd in het Business Center Lansingerland, in het gemeentehuis.

De nadruk van mijn werkzaamheden ligt op het gebied van (echt)scheidingen en de gevolgen ervan, zoals het vaststellen of aanpassen van kinder- en partneralimentatie, het vaststellen of aanpassen van contact/omgangsregelingen tussen ouder en kind, de verdeling van huwelijksgoederengemeenschappen of de afwikkeling van de huwelijksvoorwaarden c.q. samenlevingsovereenkomsten. Ook voor advisering en bijstand in procedures inzake adoptie, vaststelling of ontkenning van vaderschap, gezag- en voogdijzaken, naamswijzigingen en erfrechtelijke kwesties kunt u uiteraard bij mij terecht.

Als advocaat sta ik pal voor mijn cliënt. Daarbij verlies ik de haalbaarheid van verzoeken en vorderingen zeker niet uit het oog. Zijn er kinderen betrokken, dan staat hun belang voor mij voorop. Als mediator werk ik zowel individueel als in teamverband. In de overlegpraktijk (collaborative divorce) is het gebruikelijk om samen te werken met de advocaat van de andere partij, een psycholoog of een financieel deskundige, maar ook in ‘gewone’ mediations kan de samenwerking met een co-mediator, die psycholoog of financieel deskundige is en diens specifieke deskundigheid kan inbrengen, bijdragen aan het beste resultaat voor u en dat is wat telt.

Nevenactiviteiten

Naast mijn werk als advocaat-mediator ben ik gastdocent bij Flanderijn Trainingen en vrijwilliger in de Rechtswinkel in Zoetermeer. In 2016 stond ik aan de wieg van het Netwerk FamilierechtAdvocaat, een landelijk samenwerkingsverband van zelfstandige familierechtadvocaten. Eerder was ik secretaris van het vrouwennetwerk NOOVA en zat ik in het bestuur, ouderraad en medezeggenschapsraad van de basis- en middelbare school van onze kinderen.


 

VAN BAARLE-OVERES FAMILIERECHT IS AANGESLOTEN BIJ:

vfas

vcdh
Geschillencommissie Advocatuur

Netwerk Familierechtadvocaat