mr. Mirjam van Baarle-Overes

Zelfstandig gespecialiseerde familierechtadvocaat, scheidingsmediator en overlegscheidingsadvocaat. Creatief en oplossingsgericht, voor ondernemer en particulier.

 

Voor juridische vragen op het gebied van het personen- en familierecht kun je vertrouwen op mijn persoonlijke aandacht. Door samenwerking met onder meer de hieronder vermelde samenwerkingsverbanden en financieel deskundigen en psychologen in mijn uitgebreide netwerk heb je een team van specialisten ter beschikking om voor jou het beste resultaat te bereiken.

Familierechtadvocaat en scheidingsmediator

Na mijn studie rechten in Rotterdam en een carrière als jurist in het bedrijfsleven, ben ik in 1997 beëdigd als advocaat. In de loop van de jaren heeft mijn praktijk zich ontwikkeld tot een gespecialiseerde familierechtpraktijk.

In 2006 ben ik na voltooiing van de specialisatieopleiding familierecht lid geworden van de vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Daarna heb ik nog twee specialisatieopleidingen tot scheidingsmediator afgerond en in 2012 heb ik de training overlegscheidingsadvocaat gevolgd. Sindsdien ben ik ook lid van de Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP).

Naast advocaat en mediator ben ik ook Parenting Coordinator. In 2021 heb ik de opleiding tot Parenting Coordinator aan de Vrije Universiteit afgerond.

Lansingerland

Sinds 2013 heb ik mijn eigen kantoor in de plaats waar ik als advocaat begonnen ben en waar ik ook woon, Lansingerland. Daar is mijn eigen kantoor Van Baarle-Overes Familierecht gevestigd in het Business Center Lansingerland, in de kantorenvleugel van het gemeentehuis.

De nadruk van mijn werkzaamheden ligt op het gebied van (echt)scheidingen en de gevolgen ervan, zoals het vaststellen of aanpassen van kinder- en partneralimentatie, het vaststellen of aanpassen van contact/omgangsregelingen tussen ouder en kind, de verdeling van huwelijksgoederengemeenschappen of de afwikkeling van de huwelijksvoorwaarden c.q. samenlevingsovereenkomsten. Ook voor advisering en bijstand in procedures inzake adoptie, vaststelling of ontkenning van vaderschap, gezag- en voogdijzaken, naamswijzigingen en andere familierechtelijke kwesties kunt u uiteraard bij mij terecht.

Als advocaat sta ik pal voor mijn cliënt. Daarbij verlies ik de haalbaarheid van verzoeken en vorderingen zeker niet uit het oog. Zijn er kinderen betrokken, dan staat hun belang voor mij voorop.

Als mediator werk ik zowel individueel als in teamverband. In de overlegpraktijk (collaborative divorce) is het gebruikelijk om samen te werken met de advocaat van de andere partij, een psycholoog of een financieel deskundige, maar ook in ‘gewone’ mediations kan de samenwerking met een co-mediator, die psycholoog of financieel deskundige is en diens specifieke deskundigheid kan inbrengen, bijdragen aan het beste resultaat voor u en dat is wat telt.

Word ik als Parenting Coordinator ingeschakeld, dan kies ik een oplossingsgerichte aanpak en staat altijd het belang van de kinderen voorop. 

Nevenactiviteiten

Naast mijn werk als advocaat-mediator ben ik vrijwilliger in de Rechtswinkel in Zoetermeer. Ik ben de oprichter van het Netwerk FamilierechtAdvocaat, een landelijk samenwerkingsverband van zelfstandige, vFAS-familierechtadvocaten en sinds 2016 ben ik ook de voorzitter van deze vereniging. Eerder was ik secretaris van het vrouwennetwerk NOOVA en zat ik in het bestuur, ouderraad en medezeggenschapsraad van de basis- en middelbare school van onze kinderen.

 

Gespecialiseerde Advocaat-Familiemediator

Zoek je een in familierecht gespecialiseerde advocaat en mediator in de buurt, die je zorgvuldig en met kennis van zaken kan bijstaan bij je scheiding of de gevolgen daarvan, zodat er voor de toekomst een werkbare situatie tot stand komt? Neem dan contact op.

Het kantoor van Baarle-Overes Familierecht is bereikbaar op telefoonnummer: 010 – 257 1007 of per e-mail: advocaat@vanbaarleoveres.nl. Het Business Center in het gemeentehuis van Lansingerland (Tobias Asserlaan 7 te Bergschenhoek) is eenvoudig bereikbaar met de fiets, de auto en de bus. Voor de deur kan gratis geparkeerd worden.

Via de rechter

Iedere echtscheiding wordt uitgesproken door een rechter. Bedenk daarbij dat “via de rechter” niet altijd betekent “naar de rechtbank”. In de praktijk vindt voorafgaand aan en tijdens de echtscheidingsprocedure meestal ook overleg tussen de partijen plaats in een zogenaamd ‘viergesprek’ met de beide advocaten en kunnen al veel zaken worden beslist,...

Mediation

In scheidingsmediation helpt een neutrale mediator de beide partners om tot overeenstemming te komen over alle aspecten van hun scheiding. Een vFAS scheidingsmediator is zeer goed thuis in het scheidings- en familierecht en beschikt vanzelfsprekend over mediation vaardigheden om de partners te begeleiden in hun communicatie met elkaar.

Overlegscheiding

Bij de overlegscheiding is sprake van teamwerk. De rol van de advocaten in een overlegscheiding is heel anders dan in een traditionele scheiding. Overleg staat voorop. De advocaten werken niet tegen, maar samen met elkaar.
Bij een overlegscheiding ben ik uw advocaat en adviseer en begeleid ik u bij de onderhandelingen over het convenant.