Mediation

Waarom kiezen voor mediation?

In scheidingsmediation helpt een neutrale mediator de beide partners om tot overeenstemming te komen over alle aspecten van hun scheiding. Een vFAS scheidingsmediator is zeer goed thuis in het scheidings- en familierecht en beschikt vanzelfsprekend over mediation vaardigheden om de partners te begeleiden in hun communicatie met elkaar.

vfasHet doel van mediation is mensen te laten scheiden met zo min mogelijk schade aan hun gezondheid en hun kinderen. Het doel is ook dat u na de scheiding minimaal op alle hoogtepunten in het leven van de kinderen, zoals een examen of huwelijk samen als ouders aanwezig kunt zijn. Vaak is er echter meer bereikt en gaat u de deur uit met een nieuw perspectief voor ogen.

Voor het welslagen van een mediation is het noodzakelijk dat u bereid bent om tegelijkertijd met elkaar en de mediator om een tafel kunt zitten. In mediation draagt u zelf de verantwoordelijkheid voor uw scheiding en u bedenkt ook met elkaar op maat gesneden beslissingen over de gevolgen van uw scheiding. U verstrekt de mediator alle gegevens die noodzakelijk zijn voor de scheiding. De mediator ziet er op toe dat er evenwicht is en verstrekt waar nodig objectieve, juridische informatie aan u beiden.

Convenant

De afspraken die in de mediation worden gemaakt, worden door de mediator vastgelegd in een convenant, een overeenkomst die vervolgens samen met een verzoekschrift wordt ingediend bij de rechtbank. Bij de advocaat-familiemediator blijft het hele proces in een hand. Dat is wel zo vertrouwd. U hoeft niet meer zelf naar de rechtbank. De rechtbank spreekt de echtscheiding tussen u beiden uit en neemt de afspraken volgens het convenant over in de beschikking.

De echtscheiding is definitief zodra de beschikking waarin de rechtbank de echtscheiding heeft uitgesproken is ingeschreven in het huwelijksregister van de burgerlijke stand van de plaats waar u gehuwd bent.

Scheidingsmediator

Mr. Mirjam van Baarle-Overes is geregistreerd MfN mediator en vFAS Scheidingsmediator. Krijgt u te maken met een scheiding en wilt u de gevolgen daarvan in goed overleg en met respect voor iedereen regelen, dan bent u bij haar aan het juiste adres.

Meer informatie over mediation?

Wilt u meer weten over dit onderwerp, stel uw vraag via het contactformulier.