Rechtsgebieden

Mr. Mirjam van Baarle-Overes is gespecialiseerd personen- en familierechtadvocaat. Zij is lid van de vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS), de Mediators federatie Nederland (MfN) en van de Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP).

Het personen- en familierecht is het rechtsgebied, waarin het gaat over het privéleven van mensen van de geboorte tot de dood, over de status en bevoegdheden van personen en over zaken die te maken hebben met het aangaan of verbreken van relaties, een huwelijk of geregistreerd partnerschap. Als familierechtspecialist moet je beschikken over gedegen juridische kennis van het personen- en familierecht en ook kunnen omgaan met de emoties die vaak een belangrijke rol spelen.

 

 

Rechtsgebiedenregister

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten is mr. Mirjam van Baarle-Overes geregistreerd op de volgende rechtsgebieden:

  • Personen- en familierecht  
  • Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen
  • Collaborative Divorce (Overlegscheiding)
  • Mediation
  • Ouderschap en erkenning.

Deze registratie verplicht haar om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten ten minste tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Via de knop gaat u direct naar het onderwerp scheiden.

 

 

Informatie over andere rechtsgebieden binnen het personen- en familierecht vindt u hieronder in het grijze blok.
Scheiden

Scheiden

Via de rechter

Iedere echtscheiding wordt uitgesproken door een rechter. Bedenk daarbij dat “via de rechter” niet altijd betekent “naar de rechtbank”. In de praktijk vindt voorafgaand aan en tijdens de echtscheidingsprocedure meestal ook overleg tussen de partijen plaats in een zogenaamd ‘viergesprek’ met de beide advocaten en kunnen al veel zaken worden beslist,…

Mediation

In scheidingsmediation helpt een neutrale mediator de beide partners om tot overeenstemming te komen over alle aspecten van hun scheiding. Een vFAS scheidingsmediator is zeer goed thuis in het scheidings- en familierecht en beschikt vanzelfsprekend over mediation vaardigheden om de partners te begeleiden in hun communicatie met elkaar.

Overlegscheiding

Bij de overlegscheiding is sprake van teamwerk. De rol van de advocaten in een overlegscheiding is heel anders dan in een traditionele scheiding. Overleg staat voorop. De advocaten werken niet tegen, maar samen met elkaar.
Bij een overlegscheiding ben ik jouw advocaat en adviseer en begeleid ik je bij de onderhandelingen over het convenant.