Mediation

In scheidingsmediation helpt een neutrale mediator de beide partners om tot overeenstemming te komen over alle aspecten van hun scheiding. Een vFAS scheidingsmediator is zeer goed thuis in het scheidings- en familierecht en beschikt vanzelfsprekend over mediation vaardigheden om de partners te begeleiden in hun communicatie met elkaar.

Waarom kiezen voor mediation?

Het doel van mediation is mensen te laten scheiden met zo min mogelijk schade aan hun gezondheid en hun kinderen. Het doel is ook dat u na de scheiding minimaal op alle hoogtepunten in het leven van de kinderen, zoals een examen of huwelijk samen als ouders aanwezig kunt zijn. Vaak is er echter meer bereikt en gaat u de deur uit met een nieuw perspectief voor ogen.

Voor het welslagen van een mediation is het noodzakelijk dat u bereid bent om tegelijkertijd met elkaar en de mediator aan tafel te zitten. In mediation draagt u zelf de verantwoordelijkheid voor uw scheiding en u bedenkt ook met elkaar op maat gesneden beslissingen over de gevolgen van uw scheiding. U verstrekt de mediator alle gegevens die noodzakelijk zijn voor de scheiding. De mediator ziet er op toe dat er evenwicht is en verstrekt waar nodig objectieve, juridische informatie aan u beiden.

Convenant

De afspraken die in de mediation worden gemaakt, worden door de mediator vastgelegd in een convenant, een overeenkomst die vervolgens samen met een verzoekschrift wordt ingediend bij de rechtbank. Bij de advocaat-familiemediator blijft het hele proces in een hand. Dat is wel zo vertrouwd. U hoeft niet meer zelf naar de rechtbank. De rechtbank spreekt de echtscheiding tussen u beiden uit en neemt de afspraken volgens het convenant over in de beschikking.

De echtscheiding is definitief zodra de beschikking waarin de rechtbank de echtscheiding heeft uitgesproken is ingeschreven in het huwelijksregister van de burgerlijke stand van de plaats waar u gehuwd bent.

Scheidingsmediator

Mr. Mirjam van Baarle-Overes is geregistreerd MfN mediator en vFAS Scheidingsmediator. Krijgt u te maken met een scheiding en wilt u de gevolgen daarvan in goed overleg en met respect voor iedereen regelen, dan bent u bij haar aan het juiste adres.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of een afspraak om te bespreken of mediation bij u past, stel uw vraag via het contactformulier.

Gratis scheidingsgids

De scheidingsgids met veel informatie over scheiden kan gratis worden opgevraagd via het aanvraagformulier.

Gespecialiseerde Advocaat-Familiemediator

Zoekt u een in familierecht gespecialiseerde advocaat en mediator in de buurt, die u zorgvuldig en respectvol kan bijstaan bij uw scheiding of de gevolgen daarvan, zodat er voor de toekomst een werkbare situatie tot stand komt? Neem dan contact op.

Het kantoor van Baarle-Overes Familierecht is bereikbaar op telefoonnummer: 010 – 257 1007 of per e-mail: advocaat@vanbaarleoveres.nl. Het Business Center in het gemeentehuis van Lansingerland (Tobias Asserlaan 7 te Bergschenhoek) is eenvoudig bereikbaar met de fiets, de auto en de bus. Voor de deur kan gratis geparkeerd worden.

Via de rechter

Iedere echtscheiding wordt uitgesproken door een rechter. Bedenk daarbij dat “via de rechter” niet altijd betekent “naar de rechtbank”. In de praktijk vindt voorafgaand aan en tijdens de echtscheidingsprocedure meestal ook overleg tussen de partijen plaats in een zogenaamd ‘viergesprek’ met de beide advocaten en kunnen al veel zaken worden beslist,...

Mediation

In scheidingsmediation helpt een neutrale mediator de beide partners om tot overeenstemming te komen over alle aspecten van hun scheiding. Een vFAS scheidingsmediator is zeer goed thuis in het scheidings- en familierecht en beschikt vanzelfsprekend over mediation vaardigheden om de partners te begeleiden in hun communicatie met elkaar.

Overlegscheiding

Bij de overlegscheiding is sprake van teamwerk. De rol van de advocaten in een overlegscheiding is heel anders dan in een traditionele scheiding. Overleg staat voorop. De advocaten werken niet tegen, maar samen met elkaar.
Bij een overlegscheiding ben ik uw advocaat en adviseer en begeleid ik u bij de onderhandelingen over het convenant.

VAN BAARLE-OVERES FAMILIERECHT IS AANGESLOTEN BIJ: