Samenwerking

Van Baarle-Overes familierecht is een zelfstandig advocatenkantoor met specialistische kennis over het personen- en familierecht. Voor juridische vragen op deze rechtsgebieden kun je vertrouwen op de persoonlijke aandacht van mr. Mirjam van Baarle-Overes. Door samenwerking met onder meer de hieronder vermelde samenwerkingsverbanden en financieel deskundigen en psychologen in haar uitgebreide netwerk heb je een team van specialisten ter beschikking om voor jou het beste resultaat te bereiken.

Netwerk Familierecht Advocaat

In 2015 is mede op mijn initiatief een landelijk netwerk voor zelfstandige familierechtadvocaten opgericht.
In het Netwerk FamilierechtAdvocaat delen vFAS-advocaten die net als ik zelfstandig hun eigen praktijk voeren hun kennis en ervaring. Zo vergroten wij de kwaliteit van onze dienstverlening. Inmiddels heeft het Netwerk zo’n 75 leden in het hele land en dit aantal blijft groeien.

Meer informatie over het Netwerk FamilierechtAdvocaat is hier te vinden.

Overlegscheiden Zuid-Holland

Sinds 2012 ben ik ook overlegscheidingsadvocaat. Ik ben lid van de VvCP, de vereniging van Collaborative Professionals, waarin advocaten, financials en coaches met elkaar samenwerken om multidisciplinair scheidingen te begeleiden. Ik maak deel uit van de Praktijkgroep Overlegscheiden Zuid-Holland, een intervisiegroep met gelijkgestemde collega’s, die elkaar goed kennen en daardoor uitstekend in staat zijn om met elkaar samen te werken.

Meer informatie over de Praktijkgroep Zuid-Holland Overlegscheiden is hier te vinden.

Overlegscheiden Zuid Holland

De Scheidingsplanner

Voor financieel advies werk ik regelmatig samen met mijn echtgenoot, Rolf van Baarle, die register financieel echtscheidingsadviseur (RFEA) is bij de Scheidingsplanner met vestigingen in Leiden en Zoetermeer. Uiteraard altijd in overleg en met inachtneming van de vertrouwelijkheid die ook voor de advocaat geldt.

Mediators Oostland

Als mediator maak ik ook deel uit van het regionale samenwerkingsverband, Mediators Oostland, waarin ik samenwerk met andere zelfstandige professionele mediators in de regio. Binnen dit samenwerkingsverband ben ik de specialist op het gebied van familierecht.
Mediators Oostland biedt één loket voor veel verschillende typen van conflictsituaties. De mediators hebben ervaring op diverse vakgebieden en zijn bekend met de regio Oostland. Je wordt snel en efficiënt naar de beste oplossing begeleid. Door de bundeling van kennis en ervaring is er altijd een mediator beschikbaar en is ook team mediation mogelijk bij grotere conflicten of meerdere partijen.

Scheidingscafé Oostland

Ik was de initiatiefnemer van het Scheidingscafé Oostland, een samenwerking met (kinder)psychologen, een notaris en financieel echtscheidingsadviseur, waarmee in 2013 en 2014 in Lansingerland een aantal voorlichtings- en informatiebijeenkomsten werd georganiseerd voor mensen die op het punt staan om te gaan scheiden of die met een scheiding te maken krijgen. Vanuit deze samenwerking zijn goede contacten gebleven, waar nog steeds op kan worden teruggevallen.

Waarneming

Tijdens vakanties of een onverhoopte langdurige absentie wegens ziekte neemt mr. M. Theunessen  van Theunessen en De Jong Advocaten mijn praktijk waar. In spoedeisende situaties, waarin onmiddellijke actie noodzakelijk is, kun je telefonisch contact met haar opnemen op 010-213 5997. Per e-mail is zij te bereiken op margot@theunessendejong.nl.

Cliënten en relaties ontvangen via een geautomatiseerd afwezigheidsbericht via e-mail tijdig informatie over een vakantie of andere geplande langdurige afwezigheid.

Bij geplande, langdurige afwezigheid wordt de zaakwaarnemer zo goed mogelijk geïnformeerd. Over de inhoud van de zaak, de afspraken met de cliënt, de stand van zaken in het dossier, de te nemen vervolgstappen en de eventuele bereikbaarheid van de behandelend advocaat in geval van spoed. Deze gegevens worden schriftelijk vastgelegd in een testament waardoor een soepele zaakwaarneming wordt gewaarborgd.

Bij niet geplande zaakwaarneming draagt het kantoor er zorg voor dat het dossier zo spoedig mogelijk door de vervangende advocaat wordt bestudeerd. Zodat zo nodig contact kan worden opgenomen met de cliënt over de ontstane situatie om de mogelijkheid van zaakwaarneming en overdracht van de zaak te bespreken.

Gespecialiseerde Advocaat-Familiemediator

Zoek je een in familierecht gespecialiseerde advocaat en mediator in de buurt, die je zorgvuldig en met kennis van zaken kan bijstaan bij je scheiding of de gevolgen daarvan, zodat er voor de toekomst een werkbare situatie tot stand komt? Neem dan contact op.

Het kantoor van Baarle-Overes Familierecht is bereikbaar op telefoonnummer: 010 – 257 1007 of per e-mail: advocaat@vanbaarleoveres.nl. Het Business Center in het gemeentehuis van Lansingerland (Tobias Asserlaan 7 te Bergschenhoek) is eenvoudig bereikbaar met de fiets, de auto en de bus. Voor de deur kan gratis geparkeerd worden.

VAN BAARLE-OVERES FAMILIERECHT IS AANGESLOTEN BIJ: