Scheiden of blijven?

Iedere scheiding is anders. Soms is het de beslissing van de partners samen, soms van een van beiden. Maar nooit is scheiden een gemakkelijke keuze en komt de beslissing meestal na een periode van twijfel. Als er kinderen zijn, is de beslissing vaak nog moeilijker.

 

Veranderende relatie

Het is heel gewoon dat mensen veranderen in een relatie. Als partners pas je je aan elkaar aan. Na verloop van tijd kan dan de vraag opkomen of deze aanpassing voor allebei nog goed voelt. Soms heb je verschillende verwachtingen van een relatie en lukt het niet om een goede middenweg te vinden waar  beiden tevreden mee zijn. Je doet je best om elkaar te veranderen, ook al weet je dat dat eigenlijk niet mogelijk is. Twijfelen over de relatie heeft effect op die relatie. Je bent sneller geïrriteerd en maakt sneller ruzie of jullie communiceren minder. Je groeit uit elkaar en je gaat meer in je eigen wereld leven. Misschien sta je meer open voor een leven met iemand anders.

Welke beslissing?

Als je inzicht hebt in je relatie (zie kader), kun je misschien makkelijker een beslissing nemen. Wil je je relatie nog een kans geven, ga er dan volledig voor. Probeer irritaties aan de kant te zetten en accepteer je partner zoals deze is. Als je wilt scheiden, durf die stap te nemen. Wees duidelijk, maar houd respect voor elkaar (en je kinderen).

Hoe verder?

Op de website verder-online.nl staat  veel informatie over scheiden en alles wat daarmee te maken heeft.

Meer informatie

Wil je meer weten over dit onderwerp, stel je vraag via het contactformulier.

Gespecialiseerde Advocaat-Familiemediator

Zoek je een in familierecht gespecialiseerde advocaat en mediator in de buurt, die je zorgvuldig en met kennis van zaken kan bijstaan bij je scheiding of de gevolgen daarvan, zodat er voor de toekomst een werkbare situatie tot stand komt? Neem dan contact op.

Het kantoor van Baarle-Overes Familierecht is bereikbaar op telefoonnummer: 010 – 257 1007 of per e-mail: advocaat@vanbaarleoveres.nl. Het Business Center in het gemeentehuis van Lansingerland (Tobias Asserlaan 7 te Bergschenhoek) is eenvoudig bereikbaar met de fiets, de auto en de bus. Voor de deur kan gratis geparkeerd worden.

Via de rechter

Iedere echtscheiding wordt uitgesproken door een rechter. Bedenk daarbij dat “via de rechter” niet altijd betekent “naar de rechtbank”. In de praktijk vindt voorafgaand aan en tijdens de echtscheidingsprocedure meestal ook overleg tussen de partijen plaats in een zogenaamd ‘viergesprek’ met de beide advocaten en kunnen al veel zaken worden beslist,...

Mediation

In scheidingsmediation helpt een neutrale mediator de beide partners om tot overeenstemming te komen over alle aspecten van hun scheiding. Een vFAS scheidingsmediator is zeer goed thuis in het scheidings- en familierecht en beschikt vanzelfsprekend over mediation vaardigheden om de partners te begeleiden in hun communicatie met elkaar.

Overlegscheiding

Bij de overlegscheiding is sprake van teamwerk. De rol van de advocaten in een overlegscheiding is heel anders dan in een traditionele scheiding. Overleg staat voorop. De advocaten werken niet tegen, maar samen met elkaar. Bij een overlegscheiding ben ik uw advocaat en adviseer en begeleid ik u bij de onderhandelingen over het convenant.

VAN BAARLE-OVERES FAMILIERECHT IS AANGESLOTEN BIJ: