Second Opinion

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis met grote gevolgen voor de toekomst. Je hebt iemand ingeschakeld die je daarin begeleidt, maar wilt zeker weten dat er goed wordt gekeken naar jouw belangen in een mediation of bij een andere advocaat? Dan is een second opinion op zijn plaats. 

Second opinion naast mediation

 

Een mediator moet onpartijdig (liever meervoudig partijdig) zijn. Voor veel mensen die in een mediationtraject zitten is deze rol van de mediator lastig en zij hebben naast de mediation behoefte aan iemand die specifiek meedenkt over hun belangen, aan wie zij vragen kunnen stellen zonder bang te zijn dat die de verhoudingen in de mediation op scherp zetten. Daarnaast is niet iedere mediator  gespecialiseerd in het familierecht.

 

Wil je meer zekerheid of in jouw mediationtraject de juiste beslissingen worden genomen? Je kunt naast de mediation ook een eigen advocaat om advies vragen. Voor een second opinion naast mediation kun je terecht bij van Baarle-Overes familierecht. Ik kan met jou jouw situatie bekijken en je adviseren, zodat je duurzame en houdbare afspraken kunt maken.

Second opinion over de procedure

Twijfel je of je advocaat je het beste advies geeft of wil je een berekening laten toetsen? Ook hiervoor kun je een second opinion vragen. Soms is een eenmalig togagesprek al voldoende om te weten of je op de juiste weg zit, maar ik kan ook met je meekijken naar de processtukken of de berekeningen en je daarover adviseren.

Togagesprek

Je wilt eenmalig advies krijgen over een specifieke vraag, bijvoorbeeld over een (concept) convenant. Speciaal hiervoor bestaat bij van Baarle-Overes familierecht de mogelijkheid van een togagesprek. Meer informatie hierover vind je hier.

Wil je meer informatie of een second opinion voor jouw situatie aanvragen?Stel je vraag via het contactformulier.

Gratis scheidingsgids

De scheidingsgids met veel informatie over scheiden kan gratis worden opgevraagd via het aanvraagformulier.

Gespecialiseerde Advocaat-Familiemediator

Zoek je een in familierecht gespecialiseerde advocaat en mediator in de buurt, die u zorgvuldig en met kennis van zaken kan bijstaan bij uw scheiding of de gevolgen daarvan, zodat er voor de toekomst een werkbare situatie tot stand komt? Neem dan contact op.

Het kantoor van Baarle-Overes Familierecht is bereikbaar op telefoonnummer: 010 – 257 1007 of per e-mail: advocaat@vanbaarleoveres.nl. Het Business Center in het gemeentehuis van Lansingerland (Tobias Asserlaan 7 te Bergschenhoek) is eenvoudig bereikbaar met de fiets, de auto en de bus. Voor de deur kan gratis geparkeerd worden.

Via de rechter

Iedere echtscheiding wordt uitgesproken door een rechter. Bedenk daarbij dat “via de rechter” niet altijd betekent “naar de rechtbank”. In de praktijk vindt voorafgaand aan en tijdens de echtscheidingsprocedure meestal ook overleg tussen de partijen plaats in een zogenaamd ‘viergesprek’ met de beide advocaten en kunnen al veel zaken worden beslist,...

Mediation

In scheidingsmediation helpt een neutrale mediator de beide partners om tot overeenstemming te komen over alle aspecten van hun scheiding. Een vFAS scheidingsmediator is zeer goed thuis in het scheidings- en familierecht en beschikt vanzelfsprekend over mediation vaardigheden om de partners te begeleiden in hun communicatie met elkaar.

Overlegscheiding

Bij de overlegscheiding is sprake van teamwerk. De rol van de advocaten in een overlegscheiding is heel anders dan in een traditionele scheiding. Overleg staat voorop. De advocaten werken niet tegen, maar samen met elkaar.
Bij een overlegscheiding ben ik uw advocaat en adviseer en begeleid ik u bij de onderhandelingen over het convenant.