Second Opinion

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis met grote gevolgen voor uw toekomst. U heeft iemand ingeschakeld die u daarin begeleidt, maar wilt zeker weten dat er goed wordt gekeken naar uw belangen in een mediation of bij een andere advocaat? Dan is een second opinion op zijn plaats. 

Second opinion naast mediation

 

Een mediator moet onpartijdig (liever meervoudig partijdig) zijn. Voor veel mensen die in een mediationtraject zitten is deze rol van de mediator lastig en zij hebben naast de mediation behoefte aan iemand die specifiek meedenkt over hun belangen, aan wie zij vragen kunnen stellen zonder bang te zijn dat die de verhoudingen in de mediation op scherp zetten. Daarnaast is niet iedere mediator  gespecialiseerd in het familierecht.

 

Wilt u meer zekerheid of  in uw mediationtraject de juiste beslissingen worden genomen? U kunt naast de mediation ook een eigen advocaat om advies vragen. Voor een second opinion naast mediation kun u terecht bij van Baarle-Overes familierecht. Ik kan met u uw situatie bekijken en u adviseren, zodat u duurzame en houdbare afspraken kunt maken. 

Second opinion over de procedure

Twijfelt u of uw advocaat u het beste advies geeft of wilt u een berekening laten toetsen? Ook hiervoor kunt u een second opinion vragen. Soms is een eenmalig togagesprek al voldoende om te weten of u op de juiste weg zit, maar ik kan ook met u meekijken naar de processtukken of de berekeningen en u daarover adviseren.

Togagesprek

U wilt eenmalig advies krijgen over een specifieke vraag, bijvoorbeeld over een (concept) convenant. Speciaal hiervoor bestaat bij van Baarle-Overes familierecht de mogelijkheid van een togagesprek. Meer informatie hierover vindt u hier.

Wilt u meer informatie of een second opinion voor uw situatie aanvragen?

Stel uw vraag via het contactformulier.

Gratis scheidingsgids

De scheidingsgids met veel informatie over scheiden kan gratis worden opgevraagd via het aanvraagformulier.

Gespecialiseerde Advocaat-Familiemediator

Zoekt u een in familierecht gespecialiseerde advocaat en mediator in de buurt, die u zorgvuldig en respectvol kan bijstaan bij uw scheiding of de gevolgen daarvan, zodat er voor de toekomst een werkbare situatie tot stand komt? Neem dan contact op.

Het kantoor van Baarle-Overes Familierecht is bereikbaar op telefoonnummer: 010 – 257 1007 of per e-mail: advocaat@vanbaarleoveres.nl. Het Business Center in het gemeentehuis van Lansingerland (Tobias Asserlaan 7 te Bergschenhoek) is eenvoudig bereikbaar met de fiets, de auto en de bus. Voor de deur kan gratis geparkeerd worden.

Via de rechter

Iedere echtscheiding wordt uitgesproken door een rechter. Bedenk daarbij dat “via de rechter” niet altijd betekent “naar de rechtbank”. In de praktijk vindt voorafgaand aan en tijdens de echtscheidingsprocedure meestal ook overleg tussen de partijen plaats in een zogenaamd ‘viergesprek’ met de beide advocaten en kunnen al veel zaken worden beslist,...

Mediation

In scheidingsmediation helpt een neutrale mediator de beide partners om tot overeenstemming te komen over alle aspecten van hun scheiding. Een vFAS scheidingsmediator is zeer goed thuis in het scheidings- en familierecht en beschikt vanzelfsprekend over mediation vaardigheden om de partners te begeleiden in hun communicatie met elkaar.

Overlegscheiding

Bij de overlegscheiding is sprake van teamwerk. De rol van de advocaten in een overlegscheiding is heel anders dan in een traditionele scheiding. Overleg staat voorop. De advocaten werken niet tegen, maar samen met elkaar.
Bij een overlegscheiding ben ik uw advocaat en adviseer en begeleid ik u bij de onderhandelingen over het convenant.