Campagne Villa Pinedo

Op de Dag van de Scheiding presenteert Villa Pinedo een nieuwe campagne met als thema: ’Niet jouw taak’. De commercial hierover vind je hier.

Met deze rake commercial maakt de stichting duidelijk dat kinderen van gescheiden ouders zich niet verantwoordelijk hoeven te voelen voor taken die voortvloeien uit de echtscheiding en niet voor hen bedoeld zijn.

Sinds de oprichting van Villa Pinedo in 2011, hebben duizenden kinderen hun ervaringen gedeeld over de scheiding van hun ouders. Kinderen geven zelf aan dat zij zich verantwoordelijk voelen voor het ‘geluk’ van hun ouders. Ze functioneren als doorgeefluik, regelen wanneer ze bij welke ouder zijn, houden zich groot om hun ouders geen pijn te doen en ga zo maar door. De campagne ‘Niet Jouw Taak’ maakt kinderen bewust dat zij deze verantwoordelijkheden terug kunnen geven aan hun ouders.

villa pinedo

Uniek buddyproject: 1 op 1 coaching door jongeren

Stichting Villa Pinedo is dé plek voor kinderen van gescheiden ouders. Ruim 100 jongere ervaringsdeskundigen geven advies via het forum, blogs en vlogs op villapinedo.nl. Vanaf 9 september 2016 komt daar het buddyproject bij: kinderen van gescheiden ouders kunnen een half jaar lang 1 op 1 online ondersteuning krijgen van een buddy.

Inmiddels zijn 50 buddy’s opgeleid. Deze buddy’s zijn 18 jaar of ouder en volgen een sociaal-maatschappelijke opleiding. Het buddyproject start in de gemeenten Amsterdam en Haarlemmermeer. Kinderen van gescheiden ouders uit deze gemeenten kunnen zich kosteloos aanmelden via buddy@villapinedo.nl. Het streven van Villa Pinedo is om binnen enkele jaren alle kinderen van gescheiden ouders in Nederland die daar behoefte aan hebben, een buddy te kunnen aanbieden.

Scholengeschenk

Omdat docenten een belangrijke rol vervullen in het leven van kinderen van gescheiden ouders geeft Villa Pinedo deze week ruim 7.000 lagere en middelbare scholen in Nederland het boek van Villa Pinedo cadeau. In het boek ‘Aan alle gescheiden ouders’ staan meer dan honderd ervaringen van kinderen van gescheiden ouders. Dit geschenk geeft docenten handvatten om deze kinderen goed op te vangen en te begeleiden. Deze actie wordt mogelijk gemaakt door sponsoren.

Vragen?

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact op via het contactformulier of stuur een e-mail naar: advocaat@vanbaarleoveres.nl.