Scheidingspunt Lansingerland  

Eind augustus 2019 heeft de gemeente Lansingerland, in navolging van de oproep van André Rouvoet, voorzitter van het Platform Scheiden zonder Schade, een digitaal Scheidingspunt opgericht.  Het online informatiepunt is gericht op professionals en inwoners
van Lansingerland met het doel om hen van informatie en advies te voorzien over alle aspecten in verband met scheiden. Voor de juridische en financiële informatie op de website heb ik de input mogen leveren.

Interview

Met een interview met de wethouder, Ankie van Tatenhove, in de Heraut, is de website gepresenteerd aan het grote publiek. De gemeente wil de komende periode meer aandacht geven aan scheiden, met het doel om het hoge aantal vechtscheidingen dat in deze gemeente voorkomt te verminderen. Samenwerking met Kwadraad en andere professionals in het werkveld is daarbij een belangrijk instrument.

Theatervoorstelling over scheiden

In de week van de Opvoeding, van 7 tot 11 oktober 2019, vinden verschillende activiteiten plaats rondom de opvoeding van kinderen. Een daarvan is de gratis theatervoorstelling ‘Scheiden! Wat doet dat met een kind?!’ op vrijdag 11 oktober om 20.00 uur in de Cultuurfabriek in Bergschenhoek. Kaartjes reserveren kan nu al. Stuur daarvoor een e-mail naar debbie.van.den.akker@lansingerland.nl. Na aanmelding volgen details over het programma.

Hoog percentage scheidingen

Al deze aandacht is er niet voor niets. De gemeente Lansingerland is een van de gemeenten in Nederland waarin het aantal scheidingen meer dan gemiddeld toeneemt. De afgelopen tien jaar is de stijging in deze gemeente 28 procent tegenover 18 procent landelijk.

Bron: Independer

Op dit moment is 7,7 procent van de bevolking gescheiden.
Bron: Independer

Overleg

Als gespecialiseerd vFAS advocaat en mediator zet ik mij ervoor in om de scheidingen, waarin ik als professional betrokken ben, zoveel mogelijk in overleg te regelen. Het resultaat voor de betrokken (ex-)partners is daardoor een passende en meer duurzame regeling dan een beslissing via de rechter. Dit heeft natuurlijk ook een positief effect op de kinderen die bij de scheiding betrokken kunnen zijn.

Informatie over dit onderwerp of een andere vraag, neem contact met mij op.