De tweede vrijdag in september is in 2010 door de vFAS uitgeroepen tot de Dag van de Scheiding. Met de Dag van de Scheiding wil de vereniging landelijk aandacht vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan.

Waarom deze dag in september wordt gehouden? Omdat op 15 september 1796 in Nederland de allereerste echtscheiding werd uitgesproken. Sinds 2010 is daarom op de tweede vrijdag in september de Dag van de Scheiding. Op deze dag stellen vFAS-advocaten in het hele land hun kantoor open voor iedereen die informatie wil over scheiden en een gratis Scheidingscheck wil laten doen. Mijn kantoor doet hier ook al jaren aan mee.

Dit jaar is de Dag van de Scheiding op vrijdag 11 september.

Thema: Scheiden 2.0

De vFAS kiest ieder jaar een thema voor de Dag van de Scheiding. Omdat de dag dit jaar 10 jaar bestaat is het thema dit jaar:  Scheiden 2.0.  Wij kijken terug op wat er is veranderd in de afgelopen tien jaar. De vFAS heeft hiervoor onderzoek laten doen onder stellen die de afgelopen twee jaar zijn gescheiden. De meest opvallende uitkomst hiervan is dat in tien jaar het aantal echtscheidingen waarin de rechter de beslissingen moet nemen, is gedaald van 31 procent tot slechts 6 procent. In de meeste gevallen kunnen mensen zelf – met hulp van een (advocaat) mediator afspraken maken.

Chatten met een vFAS-advocaat-mediator

Nieuw dit jaar is dat u op de Dag van de Scheiding ook via chatten vragen kunt stellen. Een chatteam van vFAS-specialisten zit tussen 9.00 en 17.00 uur klaar om alle vragen over scheiden te beantwoorden. Op de website dagvandescheiding.nl vindt u alle informatie en de chatknop en op de kaart van Nederland vindt u eenvoudig een gespecialiseerde vFAS-advocaat-mediator bij u in de buurt.

Heeft u zelf vragen?

Bij ons kantoor kunt u niet alleen op de Dag van de Scheiding maar op alle dagen terecht voor uw vragen over scheiden. Via het contactformulier op de website kunt u uw vraag stellen. Als u daarbij uw telefoonnummer vermeldt, bellen wij u zo spoedig mogelijk terug en bespreken wij met u wat wij voor u kunnen betekenen.

Het is voor u en voor mij prettig als u vooraf telefonisch een afspraak maakt. U kunt hiervoor van maandag tot en met donderdag tijdens kantoortijden bellen met mijn kantoor: 010-257 1007 of een e-mail sturen naar: advocaat@vanbaarleoveres.nl.

Graag tot ziens!